Bursieri „Cioran“

ANTOANETA SABĂU
a studiat limbi clasice la Facultatea de Filologie Clasică a Universității din București și medievistică la Universitatea Central Europeană din Budapesta. A tradus în limba română autori precum Toma de Aquino, Ignațiu de Loyola, Anthony Kenny, Alvin Plantinga, Daniel Dannett etc. În 2017 a fondat programul de burse Andre Scrima, iar până în 2020 a fost coordanatoarea programului. Este fondatoarea Școlii de studii Clasice „Dan Slușanschi“ din cadrul Centrului de Studii Ecumenice, Universitatea „Lucian Blaga“ din Sibiu. (CV)

REMUS BREAZU
a absolvit Facultatea de Filosofie a Universității din București și a obținut doctoratul la aceeași universitate în anul cu 2020 cu teza intitulată „Reconstrucția conceptului de transcendental în fenomenologia lui Edmund Husserl și a lui Martin Heidegger “ Din anul 2021 este Lector Univ. Dr. asociat la Facultatea de Arte Plastice, Universitatea Națională de Arte din București. A fost Bursier Cioran între anii 2014-2015 (CV)

EVELINE CIOFLEC
a studiat filosofie la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, după care a urmat studiile doctorale la Universitatea Tübingen și la Universitatea Freiburg, încheindu-le în 2008 la Universitatea Freiburg cu lucrarea Der Begriff des „Zwischen” bei Martin Heidegger (Karl Alber, 2012). Începând cu 2008 a efectuat stagii postdoctorale la Universitatea Ryukoku din Kyoto, la Colegiul „Noua Europă“ la București, la Bard College și New School for Social Research din New York, la Universitatea KwaZulu Natal din Durban, Africa de Sud și la Universitatea Tübingen. Între timp, a activat temporar și ca lector sau cadru didactic asociat la Universitatea „Babes-Bolyai” Cluj-Napoca, la Universitatea Fort Hare din East London, Africa de Sud, la Universitatea Tübingen, Universitatea Freiburg, și la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu. A fost bursier Cioran în 2018-2019. În prezent este lector universitar la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu și cercetător asociat la College of Fellows, Universitatea Tübingen

RALUCA BUJOR
după absolvirea facultății, a fost, între 2016 și 2018, bursieră a Guvernului Francez pentru studii doctorale în cotutelă internațională – Sorbonne Université, Paris. Și-a susținut doctoratul în cotutelă, după o cercetare intitulată „Le personnage de Socrate et le sens du terme « atopos » dans les Dialogues platoniciens. Une approche herméneutique“. A fost bursieră Cioran între 2015-2016 (CV)

CĂTĂLIN CIOABĂ
și-a susținut doctoratul la Universitatea din București în anul 2005, cu o teză despre Heidegger. A fost bursier al Fundației Alexander von Humboldt și New Europe College. În prezent este lector universitar la Facultatea de Filosofie din București. (CV)

GABRIEL CERCEL
s-a născut în 1976 la Bucureşti. A studiat filozofia la Bucureşti (1995-1999) şi Siegen (2002-2003). Doctorat despre „deceniul fenomenologic“ al gândirii lui Martin Heidegger (2009). Membru fondator şi preşedinte executiv (2000-2004) al Societăţii Române de Fenomenologie, coeditor al revistei Studia Phaenomenologica (2001-2005), membru al comitetului ştiinţific al revistelor Heidegger Studies şi Heidegger Jahrbuch. Bursier DAAD (2002-2003) şi „Roman Herzog“ al Fundaţiilor Alexander von Humboldt şi Hertie (2005-2006). Din 2005, cercetător la Universitatea Albert Ludwig din Freiburg i.Br. Traduceri din limba germană (în colaborare): H.-G. Gadamer, Adevăr şi metodă (2001); M. Heidegger, Despre miza gândirii (2007); M. Heidegger, Ideea de filozofie şi problema concepţiei despre lume (în pregătire). A publicat numeroase articole şi recenzii în reviste şi volume colective din ţară şi străinătate.

CRISTIAN MLADIN
Absolvent al Facultății de Filozofie și Limbi clasice, Universitatea din București, cu un doctorat în Fenomenologie. În prezent, conduce Biblioteca Batthyaneum, filială a Bibliotecii Naționale a României. (mai multe…)

LAURA PAMFIL
Doctor în filosofie al Universității Bucureşti (2005) cu teza Tradiție
şi originalitate în ontologia lui Constantin Noica. Membru în comitetul ştiințific al revistei
internaționale de filosofie Arguments, bursier New Europe College (2001‐2002), stagiu de cercetare la Sorbona, Université Paris I şi Paris X‐Nanterre (2002), redactor de carte
la Editura Humanitas (1998‐2001), membru al Societății Române de Fenomenologie. A tradus Heidegger et l’essence de l’homme de Michel Haar (Humanitas, 2003). Autoare a volumului Noica necunoscut. De la uitarea ființei la reamintirea ei (Casa cărții de știință, 2007).

GHEORGHE PAȘCALĂU
după studii de filosofie și limbi clasice la București și Tübingen, a fost doctorand al Universității din Heidelberg, titlul obținându-l în 2016 cu teza The “Ineffable Concepts” of the Neoplatonist Damascius. A continuat activitatea de cercetare la Heidelberg, iar în 2021-2022 a fost Bursier DAAD la Università degli Studi di Roma “Tor Vergata”. Susținut în continuare de Fundația Alexander von Humboldt, în cadrul programului „Feoldor Lynen“. Bursier Cioran între 2020-2021 (CV)

CRISTINA CRISTEA
A obținut doctoratul în filozofie în anul 2023, la Universitatea din București, cu teza intitulată Sineitate și autenticitate. Abordări contemporane ale constituirii sinelui. În prezent, este asistentă universitară asociată la Facultatea de Filosofie și lucrează la revizuirea cercetării doctorale în vederea publicării. Pe lângă activitatea academică, susține cursuri și seminare în medii informale, menite să încurajeze dezvoltarea gândirii critice și să accentueze dimensiunea practică a filozofiei. (CV)

DAN SISERMAN
A obținut doctoratul în filozofie în anul 2020, la Universitatea din București, cu calificativul maxim, summa cum laude. A studiat ca doctorand la Freiburg și Tübingen. În prezent este lector universitar la Universitatea tehnică din Cluj Napoca, filiala Baia Mare. Autor a numeroase traduceri și studii de specialitate (mai multe…).

LUCIAN IONEL
a obținut doctoratul la Universitatea din Freiburg în anul 2017 (summa cum laude) iar în prezent este Research Fellow la Institutul de Filozofie al Universității din Leipzig. A lucrat ca asistent și lector la Universitatea din Freiburg, apoi la Berlin, iar între 2019 și 2022 a urmat studii postdoctorale la Universitatea din Pittsburgh. A fost Bursier Cioran în perioada 2012-2013 (CV)

ALEXANDRU BEJINARIU
absolvent al Facultății de Filosofie din Universitatea București 2010, și-a susținut doctoratul la aceeași universitate în anul 2016 (cu mențiunea summa cum laude). A fost Bursier New College (2019), iar în prezent activează ca cercetător posdoctoral la Institutul „Alexandru Dragomir“ (CV)

CRISTIAN CIOCAN
absolvent al Facultății de Filosofie din Universitatea București 1999, și-a susținut doctoratul 2006 La București și în 2009 la Sorbona. Membru fondator al Societății Române de Fenomenologie (2000) În prezent activează ca profesor asociat al Universității București, membru în Școala doctorală a Facultății de Filosofie și cercetător la Institutul „Alexandru Dragomir“ (CV)

PAUL-GABRIEL SANDU
a studiat filosofie la Universitatea din București, la Universitatea Eberhard-Karl din Tübingen și la Universitatea Albert-Ludwig din Freiburg. În 2018 și-a obținut doctoratul în filosofie cu o teză pe tema intersubiectivității transcendentale, lucrare publicată la editura Mohr Siebeck sub titlul: Koezistenz im Ineinander. A publicat o serie de studii și a tradus în limba română o serie de lucrări ale lui Schelling, Heidegger, Habermas, Edith Stein, Hermann Schmitz și alții. În prezent este asistent universitar la Facultatea de Filosofie a Universității din București. (CV)

IULIAN APOSTOLESCU
a absolvit Facultatea de Filosofie la Universitatea București în anul 2011 (master în 2013) și s-a remarcat în deceniul următor ca editor de lucrări în domeniul fenomenologiei. A fost Bursier Cioran între 2011-2012 (CV)

VICTOR GELAN
și-a susținut doctoratul în filosofie în anul 2013 cu o teză despre „Conștiință și constituire în fenomenologia husserliană“. Între 2009 și 2013 a fost Cercetător invitat la Arhiva Edmund Husserl din Freiburg, Germania. A activat apoi ca cercetător postdoctoral la Academia Română, filiala Iași. (CV)
ALȚI BURSIERI:
Gilda Truică, Roxana Albu
Eduard Florin Barbu, Oana Zamfirache, Laura Sauchea,
Romain Pierre Ottal, Alexandra Corbu.
înapoi